неделя, 20 септември 2009 г.

Излишен багаж


Приложението на традиционната практика Фен Шуй във вашия живот, може несъмнено да допринесе за много подобрения. Днес живеем в един ранен етап на човешкото развитие където науката доминира и повечето теории трябва да бъдат тествани по суровите закони на Декарт и Нютон. Фен Шуй, обаче, произлиза от вътрешната ни оценка за себе си, за нашата среда, за съдбата ни.

Повечето от казаното по-долу произлиза от вътрешното усещане на човек и някои вече инстинктивно го практикуват.

Всичко тези системи имат за цел да повишат нивото на вибрациите на дома и да предизвикат благоприятна атмосфера, която може да допринесе за по-добро здраве, късмет и пътуване.

Излишен багаж

Всяка вещ във дома ни има своя собствена вибрация. Всичко, което купуваме, всеки подарък, който получаваме, всяка семейна реликва, която наследяваме, притежава своя собствена честота на излъчване. В най-добрия случай, заобикаляме себе си с предмети, мебели и скъпоценности които са или функционални или ни носят удоволствие на душата. Но предмети, които не ни носят щастие, които са счупени, остарели, или които рядко използваме, единствено заемат място. Излишните предмети в нашия дом имат потенциала да забавят развитието, да ограничат перспективите за прекрасно ново бъдеще и до някаква степен да ни свързват повече с миналото от колкото с бъдещето.

Преди да започнем със вашето запознаване с Фенг Шуй, моля разчистете бюрото около себе си за да можете максинално добре да възприемете новите идеи.

Има три етапа във въведението ви в тази наука:

Как да се справите с излишния багаж във вашия дом.
Как да се справите с вибрационните или изключително важните емоции във вашия живот.
Как да започнете да работите върху вашето здраве и благосъстояние.


ПЪРВИ ЕТАП
Трябва да бъдете безмилостни. Направете списък с вещите, които притежавате, като минете цялата къща, стая по стая, и бъдете честни в оценката си на това, което използвате всекидневно. Излишният багаж е материал, който е или вече неизползваем, счупен или чака вече няколко месеца или дори години да бъде поправен! Стари дрехи, нежелани подаръци, миналогодишни списания, стари бележчици от училище или счупени устройства, всички попадат в тази категория. Облекло, прибори и инструменти които използвате сезонно не се считат за излишен багаж и могат да бъдат прибрани и подредени в отделен шкаф, от където да можете да ги извадите, когато ви потрябват. Не праете често срещаната грешка да пълните тавана или мазето с купища кашони с излишни вещи, обещавайки си "да ги прегледате някой ден". Бъдете безмилостни.

Ако сте млад или незадомен и живеете в жилище под наем, помислете си къде се крие вашия излишен багаж? Дали не го оставихте на тавана в къщата на родителите си? Дали не сте го оставили в мазето на брат си? Ако е така, трябва да поработите над това, защото в дългосрочен период тези вещи ще им повлиаят зле. Ако имате приятели или роднини, които временно са извън страната за неопределено време и са оставили при вас на съхранение техния излишен багаж, обадете им се и се разберете по този въпрос. Ако изглежда, че това ще е неопрделено дълъг срок, предупредете ги че искате да се отървете от тях.

ВТОРИ ЕТАП
Много лесно можем да забавим развитието си ако прекалено много живеем в миналото. Помислете над това какви емоционални проблеми имате в живота си в момента и обърнете особено внимание на недовършени разговори с приятел, роднина, колега или бивша любов. Неразрешените проблеми са като излишната хартия на бюрото ви. Разчистете го, направете малко въздух и може да ви се отворят нови възможности. Отделете време да направите списък с имената на тези, на които искате да се обадите или да излезете на кафе с тях, за да разрешите проблемите си с тях.

ТРЕТИ ЕТАП
Металният елемент в Източните учения се свързва с белите дробове и дебелото черво. И двата органа са свързани с аборбирането на външния свят в нас, както и за освобождаването от него. Здравето и ефективността на тези два важни органа е директно свързано с отношението ни към излишния багаж около нас. Хронични проблеми с дишането или с храносмилането неиминуемо водят до цялосно неразположение и по-песимистично отношение към живота.

Естествено, редовната профилактика се счита за едно от най-ефективните средства за пречистване на всички системи. Поддържайте дома си блестящ и изчистен от нежелан багаж и новите възможности ще почукат на вратата ви.


Източник:
Статията е извадка от "Фенг Шуй за Живота" от Джон Сандифър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог