неделя, 20 септември 2009 г.

Картини на сънищата

Някога чудили ли сте се как би изглеждал съня ви? Тук ще видите една наистина много умна идея!
Ключова дума: Градина

"Картините на съня" е едно безформено, визуално преживяване. Потребителя въвежда една или повече думи, които описват съня, който иска да обрисува (това което е сънувал снощи, например) . Системата търси в Уеб пространството за снимки свързани с тези думи и въз основа на тях генерира неясна картина, която постоянно се променя. Елементите се вливат едни в други и процеса е аналогов на начина, по който спомените и свободните асоциации с вливат едни в други по време на съня.


Ключова дума: Цвете


Кой сънува? Потребителят, или самият интернет? По някакъв начин и двамата. Програмата генерира лична, мърдаща се снимка, уникална, непредсказуема, и завинаги изчезваща, точно като сънищата. Но този сън е направен от части взети от подсъзнанието на цялото Уеб пространство, събрано от няколко думи на потребителя и неясната логика на алгоритмите за търсене в Интернет.

Темата на тази творба е многообразието. Многообразието на многото частици и тяхното непрекъснато движение, многообразието на огромното съдържание на информация в Интернет, многообразието на милионите потребителите и техните безбройни сънища.

Напишете една или няколко ключови думи и начертайте картина на вашия сън със Dreamlines
от Леонардо Солаас


Ключова дума: слънце

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог